Förrätter
1. Papad
Krispig linsbröd
Serveras med mango chutney.
2. Mozzchat
Kryddblandning, potatis, spenat och kombination
av garbanzor, toppad tillsammans med rödlök,
yoghurt, tomat och färska koriander.
4. Mili juli
Kycklingfilé, fläskfilé och potatisröra på nepalesiskt vis.
Serveras med mango, mintasås, sallad.
5. Lake - delight
Marinerad med vitlök, sweet chili, örtkrydda, citron,
som toppas med lerum. Serveras med stekt potatis
och egengjord avokadoröra.
6. Thukpa
Nudelsoppa på nepalesiskt vis.
Toppad med tamarinsås, rödlök och koriander.
Vegetariska rätter
14. Urbashi
Garbanzobönor tillagade med vitlök, ingefära, olivolja, curry,
fänkål, kummin och tomatsås. toppas med
avokadodip och koriander. Serveras med basmatiris.
15. Saipal
Gryta av svarta ögon-bönor, sparris, potatis och paprika.
Tillagas med lök, muskot, ingefära, tomatsås och chili.
Toppas med basilika. Serveras med basmatiris.
16. Ra Pa Da
Gryta på röda bönor, gula linser och morot.
Tillagad med ingefära, spiskummin, lök, peppar,
garam masala och körsbärstomater. Toppas
med koriander. Serveras med basmatiris.
17. Paneer Tikka Masala
Hemgjord ost tillagad i en tandoorisås med mynta,
kokos, grädde och staranis. Serveras med basmatiris.
18. Tadka Mozzalo
Friterade mozzarella- och potatisplattor i en gryta av
curryblad, senapsfrön, vitlök, ingefära, spenat och grädde.
Serveras med basmatiris.
20. Nilgiri
Lättstekt hemgjord ost, paprikor, svamp, tomat
och lök i currysås. Serveras med basmatiris.
18.Paneer
Hemmagjord ost med tomat, spenat, kummin,
vitlök, gul lök, tomat, curry och grädde. serveras med ris
Annapurnas speciella rätter
21. Momo Vegansk
Ångade degknyten med sojafärs, vitkål, morot, lök, nepalesiska kryddor.
Serveras med sambal chutney och soppa.
Momo är en väldigt populär klassiker i Nepal och därför var den en självklar rätt i vår meny.
22. Momo Kyckling
Ångade degknyten med kycklingfärs, vitkål, morot, lök, nepalesiska kryddor.
Serveras med sambal chutney och soppa.
Momo är en väldigt populär klassiker i Nepal och därför var den en självklar rätt i vår meny.
23. Nepali Thali
Nepalesisk exotisk gryta av paneer masala, säsongens
grönsaksgryta, sallad, mix raita, papad, chutney. Serveras med basmati ris.
24. Kathmandu Thali
Exotisk tallrik från Kathmandu med grillad kyckling och lammgryta,
sallad, mix raita, papad, chutney. Serveras med ris.
25. Briyani veg
Klassisk blandning av ångkokat basmatiris,
grönsaker, saffran och exotisk kryddblandning.
Serveras med mango chutney .
En mycket populär rätt från Indien, där fokuset ligger
på smakrika kryddor.
26. Briyani Kyckling
Klassisk blandning av ångkokat basmatiris, kycklingfilé,
grönsaker, saffran och en exotisk kryddblandning och grånsaker.
Serveras med raita och .
En mycket populär rätt från Indien, där fokuset ligger
på smakrika kryddor.
Kycklinggrytor
27. Makhani
Kycklingfilé i tandoori-masala, kokosmjölk, grädde, saffran och nötter.
Serveras med ris.
28. Samrat
Kycklingfilé, mandlar, cashewnötter, torkad mango och honung i gräddsås.
Serveras med ris.
29. Vindaloo Kyckling
Mycket stark kycklingfilé med potatis och gröna bönor, tillagad
i kryddstark tamarind-sås (sötsur). Toppas med grön chili
och färsk koriander. Serveras med ris.
30. Annapurna
Kycklingfilé, sparris, paprika, svamp, tomat, chili,
basilika och koriander i en kokos- och gräddsås.
Serveras med ris.
31.Chicken Tikka Masala
Grillad kycklingfilé tillagad med kokos och mynta i en krämig sås.
Serveras med ris.
Lammgrytor
32. Handi
Lammrostbiff och rotfrukter tillagade med ingefära, vitlök,
garam masala, chili och gurkmeja. Toppas med koriander.
33. Balti
Lammrostbiff, paprika och linser, tillagade med kardemumma,
nejlikor, kanel och grön chili i tomatsås. Toppas med gröna chilli.
34. Lamm tikka masala
lamm tillagad med tomat ,kokos, minta, smör och röd i krämig sås
Fläskgrytor
35. Pork Vindaloo
Välmarinerad fläskfilé med potatis och gröna bönor, tillagad
i kryddstark och sötsur sås. Toppas med grön chili- & korianderchutney.
36. Neora Badel
Kolgrillad fläskfilé i bitar. Serveras i kryddbaserad & rödkrämig sås.
Toppas med basilika.
Grillrätter / Barbeques
6. Chhoila (nepalesisk grillrätt)
Kolgrillad BBQ ytterfilé av lamm med exotisk kryddblandning.
Serveras med granatäpple mixsallad, citron och krämig rödsås samt stekt potatis eller ris
7. Langtang
Grillade lammkotletter som serveras med olivolja, citron och saffran.
Serveras med mixsallad, mangosås och stekt potatis eller ris
8. Tandoori Chari
Marinerad kycklingfilé i tandoori-masala, tillagad på kolgrill.
Serveras med salladsbädd, röd sås och stekt potatis eller ris
9. Lasuni Chari
Marinerad kycklingfilé i grädde, färsk vitlök och örtkrydda.
Serveras med citron, krämig sås och stekt potatis eller ris
10. Granat
Marinerad fläskfilé i bitar. Serveras med chili, mynta, yoghurt, kokos, koriander,
kummin, muskot och ingefära. Serveras med säsongens mixsallad,
tomat- och chilisås samt stekt potatis eller ris
11. Sun-Sari
Laxbitar marinerade i apelsinjuice, örtkrydda, citron, olivolja och vitlök.
Serveras med granatäpple, mixsallad, potatis och en krämig röd sås.
12. Ra-Ra
Grillade kungsräkor i senap, honung, chili, vitt vin och vitlök.
Serveras med mixsallad, potatis och krämig rödsås.
13. Mili Juli
En blandning av grillad lammkebab, kyckling, fläsk, lax och kungsräkor.
Serveras med grön sallad, stekt potatis samt tomat-mangosås.
Barnmeny - för barn under 10 år
Samrat
Kycklingfilé, mandel, keshonötter torkad mango, honung i gräddsås.
Tandoori chari
Marinerad kycklingfilé i tandoori masala på kolgrill.
Serveras med salladsbädd, röd sås och stekta potatis
Bröd
31. Tawa Naan
Vetemjöl, salt, socker och jäst.
33. Paratha Roti
Bröd gjort på grahamsmjöl, potatisröra och egna kryddblandningar.
Nauni roti
Grahamsmjöl, salt, smör
Vitlök Naan
Tillbehör
Sallad
Gurka, tomat, morot, oliver, rödlök, grönsalladsmix & olivolja.
Frukt-raita
Fruktblandning med yoghurt och olivolja.
Gurk-raita
Yoghurt, gurka, stekt kummin och vitlöksolja.
Pickle-mix
Omogna frukter inlagda i grön chili, vinäger, olja och kryddor.
Sweet mango-pickle
Mangosås i sockerlag
Myntasås
Krämig sås på mynta, socker and salt.
Ris
Basmatiris med stekt kummin.
Efterrätter
Kulfi
Hemgjord indisk glass med pistaschnötter, kardemumma, kokos och ingefära.
Toppas med mangosås, frukter, grädde och strössel.
Namche to Mt. Everest
Gammaldags vaniljglass med ananas och banan.
Toppas med grädde, nötter, kola och chokladsås.